Betaling

Creditcard (VISA, MasterCard)

Het is heel eenvoudig en veilig voor online betaling in onze loopschoenweb.com. Wij bewaren uw creditcardgegevens niet of beoordelen ze niet. Alle informatie is versleuteld en verzonden zonder risico via een Secure Sockets Layer (SSL) protocol.

OPMERKING: Waarom is mijn betaling mislukt?

Betaling met een creditcard kan falen als gevolg van de volgende redenen.

1, onjuiste informatie. Verkeerd creditcardnummer of wachtwoord zal leiden tot het falen van de betaling. Probeer opnieuw te betalen en zorg ervoor dat de informatie correct is.

2, Onvoldoende krediet. Controleer alstublieft uw account en zorg ervoor dat de fondsen voldoende zijn.

3, Bankautoriteit en Fraudepreventiesystemen. De transactie kan worden geblokkeerd omdat het land van het bankidentificatienummer niet overeenkomt met het land van het factuuradres, of het land van factuur en het land waar het IP-adres zich bevindt, komen niet overeen.
4, Betalingssysteem Handhaven. We houden ons systeem regelmatig in stand. De betaling kan worden mislukt door het onderhoud. Probeer het later nog eens.

Als u problemen hebt met het betalen via een creditcard, probeer dan nog een betaalmethode en betaal het opnieuw. Ook kunt u contact met ons opnemen voor meer betaalmethoden.

Bestelling Tracking

Bestellingen bijhouden zijn beschikbaar op de pagina Mijn account of u stuurt een trackinglink met het volgnummer per email Wanneer de bestelling is verzonden.

Als uw bestelling laat verschijnt, moet u de volgende punten overwegen:
* Levering vindt alleen plaats op weekdagen, maandag tot en met vrijdag.
* Van bepaalde feestdagen Die vervoerders ophalen of leveren niet.
* Wij nodigen u graag uit om ons te contacteren voor verdere hulp.